Samen maken we mooie verhalen

Word een held

Iedereen kan een held worden!

 

Er waren eens heel moedige mensen die geloOfden in de mensheid en de armsten van het koninkrijk hielpen...

Achter elke persoon die wij verzorgen, zit een tragisch verhaal. Maar dankzij jouw steun krijgen duizenden mensen weer toegang tot de gezondheidszorg en kunnen we hun levensverhaal voor een stukje herschrijven. 

Hun verhaal

HUN VERHAAL

daklozen

Antonio zit onder een dekentje bij de ingang van het centraal station en heeft honger en kou. Het zal vannacht vriezen. Een vrijwilliger van Dokters van de Wereld probeert een warme slaapplek voor hem te vinden. (winter, 2020, centraal station Brussel)

 

Voor daklozen is de koude winter een ware hel, omdat ze zonder dak boven hoofd of toegang tot zorg zitten. Toch zijn er onze vrijwillige dokters en verplegers, die hen gratis verzorgen op onze Medibus en in de opvangcentra.

Mijn ex-vriend gooide mij van zestien meter hoogte en ik raakte ernstig gewond. Hierna werd ik opgevangen in de herstelopvang voor daklozen van Dokters van de Wereld. Eindelijk, na al die tijd, voel ik me hier weer veilig. (Lente, Antwerpen 2020)

 

Voor vrouwen die worden achtergesteld wordt het vaak moeilijk gemaakt. Onze vrijwillige dokters, gynaecologen bieden medische zorg,  luisteren naar hen en moedigen hen aan om weer de baas te worden over hun gezondheid.

Project Avec Elles
Medibus

Het aantal minderjarigen dat wij ontvangen in onze Medibus is verdubbeld: meer dan tien keer per week kloppen jongeren en kinderen aan bij onze zorgbus.  In werkelijkheid is het aantal dakloze kinderen nog veel malen hoger. Sommigen zijn nog niet eens negen jaar oud.

 

Onze Medibus is als het ware een spreekkamer op wielen. Hier kunnen mensen in nood terecht voor medische hulp, een warm drankje en hygiënekits (met zeep, tandpasta, maskers...).

Ik ben gevaccineerd tegen de griep omdat ik een hoog-risico-patiënt ben. Zonder Dokters van de Wereld zou ik niet weten waar ik anders heen moest. Ik krijg al jaren medicijnen en insuline van ze en ze begeleiden me het hele jaar door. En dat allemaal gratis. (één van onze vaste patiënten met een chronische ziekte in ons vast zorgcentrum in Brussel). 

 

Dakloos zijn, corona en de griep - een gevaarlijke cocktail die je leven kan kosten. Onze mobiele teams vaccineren al diegenen zonder toegang tot zorg, ongeacht hun situatie of waar ze vandaan komen.

Vaccinatie

Verander hun verhaal

SCHRIJF samen met ons een warm kerstverhaal !

Elke dag trekken onze teams op uit om de meest kwetsbare mensen te helpen. Maar wij kunnen dit niet alleen!

Wij vragen om hulp. Voor onze vrijwilligers. Voor onze patiënten. Wij hebben u nodig om ons werk verder te zetten. Het werk dat wij onvermoeibaar verrichten. Het werk dat nog is vergroot sinds de pandemie. Help ons de meest kwetsbare mensen in ons land te helpen! Dankzij jouw steun kunnen we hun levensverhaal voor een stukje herschrijven.

 

IK DOE EEN GIFT

Uw donatie in actie:

Vaccination grippe - Khaled

UW GIFT VAN €60 (NA BELASTINGAFTREK SLECHTS €33) LAAT ONS TOE OM 5 DAKLOZE MENSEN TEGEN DE GRIEP IN TE ENTEN.

Ik doE EEN GIFT

UW GIFT VAN €100 (NA BELASTINGAFTREK SLECHTS €55) LAATS ONS TOE OM GENEESMIDDELEN VOOR 10 DAKLOZE MENSEN TE KOPEN GEDURENDE EEN MAAND

Ik DOE EEN GIFT

DHU - Antonio

 

1212 AERF

 

Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12 en de VEF.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753