Syrië

een dodelijk conflict

Sinds het startschot van de oorlog in Syrië in 2011 werd het conflict alleen maar gewelddadiger en complexer terwijl een politieke oplossing uitblijft. De lokale bevolking is de dupe. Bombardementen, geweld, onveiligheid: overleven alleen al is een uitdaging. Vaak zien mensen geen andere uitweg dan deze hel en hun land ontvluchten.

Tot en met 2018 heeft Dokters van de Wereld levens helpen mee redden in Syrië. Dat deden we van aan het front waar we gewonde oorlogslachtoffers verzorgen tot in de vluchtelingenkampen aan de grens met Turkije waar ontheemde Syriërs in uiterst precaire omstandigheden leven.

Onze projecten

Projecten
Zorg voor gewonde slachtoffers van het conflict en ondersteuning van ontheemden.

Syrië

Een jong meisje met Micky Mouse T-shirt en rubber laarzen staat tussen een hoop puin, de laatste overblijfselen van wat misschien ooit haar huis is. Ze kijkt in de lens terwijl ze haar hand voor haar mond houdt, uit bescherming tegen het stof.

Uw steun

Geef mee

Doe een gift en help mee levens redden in Syrië

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Nieuws

Actualités

Minstens 15 miljoen mensen zijn getroffen door de aardbevingen in Syrië en Turkije op 6 en 20 februari. Dokters van de Wereld is er sinds de eerste dag operationeel en heeft zo al meer dan 5000 slachtoffers geholpen. Een overzicht van onze interventie waarbij ons teams onafgebroken werken, en dit in intense omstandigheden.
Het leven van miljoenen Syriërs hangt af van de cruciale beslissing van de VN-Veiligheidsraad op 10 juli 2022. Dan beslist de Veiligheidsraad of de laatste grensovergang met Turkije openblijft voor voedselhulp, essentiële medicijnen en andere humanitaire basisgoederen. Dokters van de Wereld roept de Veiligheidsraad op de grens open te houden.
1.650.000 mensen hebben dringend hulp nodig Volgens cijfers van het Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Zaken hebben zeker 1.650.000 mensen in het noordoosten van Syrië dringend humanitaire hulp nodig . De afgelopen acht jaar werden duizenden kinderen, vrouwen en mannen het slachtoffer van een oorlog waarvan niemand weet hoe deze afloopt. [Foto: ©Reuters]

 

1212 111111 AERF

 

Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12, 11.11.11 en de VEF.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753