Fonds

Garandeer duurzaam engagement met een fonds

Je erfenis doneren aan een goed doel? Kinderspel als je een fonds opricht. Zo kent je betrokkenheid en solidariteit geen grenzen meer.

Welk soort fonds?

welk soort fonds ?
Welk project, welk thema, welke doelstellingen?

Het voordeel van een fonds is dat je als oprichter zelf kan bepalen naar welke goede doelen( organisaties, regio's en maatschappelijke of humanitaire thema's) je erfenis gaat, zolang die maar aansluiten bij de doelstellingen van de Koning Boudewijnstichting.

En de naam?

Het fonds draagt in principe de naam van de oprichter(s). Dat kan jouw familienaam of eigennaam zijn, maar evengoed de naam van de doelstelling of missie die aan de basis van je fonds ligt, van iemand die je dierbaar is, van een eigendom, etc. of simpelweg verwijzen naar de specifieke maatschappelijke of humanitaire doelen die je wil ondersteunen of welke thematiek je precies wil aanpakken.

De looptijd? 

Een fonds op naam wordt binnen de Koning Boudewijnstichting opgericht voor onbeperkte duur of voor een bepaalde duur. Alle bepalingen aangaande het doel, de naam, de duur en andere bijzondere bestuursvoorwaarden van een fonds op naam worden opgenomen in een oprichtingsakte of in een oprichtingsovereenkomst.

Hoe werkt dit?

Hoe werkt dit?
 

Als je een fonds wil oprichten ten voordele van Dokters van de Wereld, kan je terecht bij de Koning Boudewijn Stichting (KBS) die je fonds in ons en jouw voordeel beheert. Dat maakt geven makkelijker en tilt je solidariteit en betrokkenheid naar een hoger niveau:

  • vereenvoudigde administratie
  • begeleiding van een ervaring stichting
  • continuïtiet, duurzaamheid en efficiëntie 
  • advies op maat bij het maken van keuzes rond doel, selectie, thema's etc..
  • vlekkeloos en professioneel beheer van je erfenis, zonder kopzorgen vooraf.

Interesse? Neem gerust contact op met het Filantropisch Centrum van de Koning Boudewijn Stichting: www.kbs-frb.be, e-mail: filantropie@kbs-frb.be of T: +32 (0)2 549 02 31.

 

Contact

Wenst u meer informatie?

Neem contact op met Camille indien u meer informatie wenst over fonds.
Ze beantwoordt met plezier en in alle discretie uw vragen.

Telefonisch : 02 225 43 62

Email :
legaten@doktersvandewereld.be

 

Camille

Neem contact met ons op

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753