Vrijwilliger host - steward Docriders: onthaal - logistiek - check point

Marche-en-Famenne
België

Dokters van de Wereld maakt deel uit van het internationale Médecins du Monde-netwerk. Als onafhankelijke medische ngo komen we in binnen- en buitenland op voor het universele recht op gezondheid voor iedereen, met als belangrijkste speerpunt zorg voor kwetsbare groepen die uit de reguliere zorgboot vallen.
Naast zorg verlenen, werken we ook actief financiële, culturele en geografische obstakels weg waardoor mensen moeilijk aan zorg geraken.

Zowel in België als in de rest van de wereld verlenen we zorg aan mensen die er anders geen toegang toe zouden hebben. Dat doen we op vijf fronten: mensen aan de rand van de samenleving (mensen zonder papieren, daklozen, druggebruikers en sekswerkers), kinderen in kwetsbare situaties, vrouwen (in hun strijd voor zelfbeschikkingsrecht, voor gelijkheid en tegen seksueel geweld), mensen onderweg of op de vlucht en slachtoffers van humanitaire crisissen en gewapende conflicten.

Drie pijlers liggen telkens aan de basis van onze missies:

  • Zorgen : we verlenen zorg aan mensen die hier anders geen toegang toe zouden hebben
  • Begeleiden : we helpen mensen niet alleen om hun lot te verbeteren maar begeleiden hen ook om op eigen kracht duurzame verandering mogelijk te maken die een langetermijn effect heeft op hun levensomstandigheden
  • Getuigen: we blijven niet stil toekijken. Onze ervaring en aanwezigheid op het terrein geven ons een unieke positie om inbreuken op de menselijke waardigheid openbaar te maken met feiten, cijfers en verhalen. Zo schudden we lokale, regionale en (inter)nationale spelers wakker om hun verantwoordelijkheid opnemen

Deze 5 essentiële waarden vormen de ruggengraat van onze werking en missies: Sociale rechtvaardigheid, Engagement, empowerment, evenwicht, onafhankelijkheid.

Wat doet Dokters van de Wereld in België?


In België ontfermt Dokters van de Wereld zich over alle mensen die geen zorg krijgen. Dit zijn erg kwetsbare mensen die vaak aan de rand van de samenleving bengelen. Of het nu gaat om administratieve of financiële obstakels, mensen zonder papieren, daklozen, verslaafden, mensen op de vlucht of sekswerkers; het is onze missie om iedereen die uit de zorgboot valt, toegang te geven tot zorg.

Om tegemoet te komen aan de noden van deze mensen heeft Dokters van de Wereld meerdere projecten lopen in België. Zo zijn er verschillende zorgcentra en zorgantennes verspreid over het hele land. Met onze Medibus, een kabinet op wielen, verplaatsen we ons op zoek naar de meest kwetsbare mensen die zelf niet tot in onze centra geraken of niet van ons bestaan op de hoogte zijn. Daarnaast hebben we ook specifieke programma’s gericht op de winterperiode, op kwetsbare vrouwen, migranten en mensen onderweg in ons land.   

De essentie

Het evenement Doc’Riders van Dokters van de Wereld vormt een unieke kans om een sportprestatie van formaat te combineren met een concrete solidariteitsactie. Samen helpen we op die manier de meest kwetsbare mensen in België en de rest van de wereld. Deze tweeledige uitdaging is goed voor een onvergetelijke ervaring, zowel voor jou als voor de personen die dankzij jouw inspanning geholpen zullen worden. De tweede editie van Doc’Riders van Dokters van de Wereld vindt plaats op 21 en 22 september 2019. De start –en aankomstplaats is Marche-en-Famenne.

 

DE SPORTIEVE UITDAGING

In teams van 3 of 4 personen ga je de uitdaging aan om een parcours van 100 of 200km met de fiets af te leggen (zonder aflossing). Op zaterdag verschijn je om 14 uur aan de start, waarna je er alles aan doet om de finish in minder dan 12 of 24 uur te bereiken. Zowel overdag als ’s nachts zal de teamspirit en motivatie het verschil maken!

Taken

REGISTREREN / INSCHRIJVEN VAN DE PLOEGEN
Op zaterdagochtend staat een ploeg vrijwilligers klaar om de fietsers en supporters in te schrijven (rugnummers, roadbook, …) en voor te bereiden voor het vertrek.

LOGISTIEK
Deze ploeg zorgt voor het transport van het materiaal en bevoorrading tussen het logistiek centrum in Marche-en-Famenne en de verschillende controleposten langs het parcours.
U helpt mee met:
• het opbouwen van de vertrek- en aankomstzone;
• het installeren van de controleposten (signalisatie, bevoorrading, veldbedden, …;
• de contole van het materiaal na installatie;
• de controle van de inventaris en netheid van locatie;
• het afbreken van de controleposten en verzamelen van het materiaal.

PENDELDIENST / TRANSPORT
Deze ploeg zorgt voor het transport van de vrijwilligers, de bevoorrading (voedsel en drank) en het materiaal naar de verschillende controleposten. Hiervoor moet u minimaal 25 jaar zijn en sinds meer dan 2 jaar een rijbewijs B hebben.

ONTHAALMEDEWERKER CONTROLEPOST
Onder de verantwoordelijkheid van een persoon helpt de ploeg met:
• het scannen van de fietsploegen bij hun aankomst (registratie van doorgang);
• het onthaal en doorverwijzen van deelnemers en supporters ter plaatse;
• het beheer van de bevoorrading, drank en eten;
• het beheer van de rustplaatsen en de informatie;
• het beheer van de parkeerplaatsen, vooral de fietsenstalling voor de deelnemers;
• het afbreken en opruimen van de controlepost na afloop.

Ons aanbod

Wij bieden u

de kans om een ongelooflijk mooie streek te ontdekken en het project en Dokters van de Wereld te steunen. Uw vrijwillige medewerking stelt ons in staat om verschillende acties in België en de wereld te ondersteunen. Wij danken u bij voorbaat voor uw solidariteit, uw vrijgevigheid en uw inzet die bijdragen tot het openen van zorgtoegang voor mensen die van zorg zijn uitgesloten.

 

Wij zorgen ter plaatse voor:

  • Logement
  • Maaltijden 
  • Een goede sfeer
  • Leuk gezelschap

Jouw profiel

  • er is geen opleiding vereist;
  • beschikbaarheid: beschikbaar zijn tijdens het event op 21 en 22 september 2019;
  • vereiste kwaliteiten: teamspirit, dynamisme.

Geïnteresseerd?

Stel je kandidaat door onderstaand formulier in te vullen en ons te bezorgen uiterlijk tegen XX/XX/XXXX.

Enkel weerhouden kandidaten zullen gecontacteerd worden.
Ontzettend bedankt voor je interesse in Dokters van de Wereld. Wij wensen je heel veel succes in je verdere zoektocht.
Wij behouden ons het recht om de aanwerving voor deze vacature af te sluiten vóór de aangegeven deadline waarop alle kandidaturen in ontvangst moeten zijn.

Dokters van de Wereld zet zich in voor mensen met een beperking en komt actief op tegen elke vorm van discriminatie.
De gegevens die je ons via dit contactformulier bezorgt, zijn louter informatief en worden strikt vertrouwelijk behandeld.
Je gegevens worden in een veilige database bewaard gedurende maximaal 6 maanden.
Enkel bevoegde personen hebben toegang tot je gegevens, en dit voor strikt voor interne doeleinden.
Mail naar privacy@medecinsdumonde.be om je gegevens te wijzigen of te verwijderen uit onze database.

Stel je kandidaat door op de 'solliciteer nu' knop te klikken. 

Dokters van de Wereld zet zich in voor mensen met een beperking en komt actief op tegen elke vorm van discriminatie.
De gegevens die je ons via dit contactformulier bezorgt, zijn louter informatief en worden strikt vertrouwelijk behandeld.
Je gegevens worden in een veilige database bewaard gedurende maximaal 6 maanden.
Enkel bevoegde personen hebben toegang tot je gegevens, en dit voor strikt voor interne doeleinden.
Mail naar privacy@medecinsdumonde.be om je gegevens te wijzigen of te verwijderen uit onze database.

Contacteer ons

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

TVA: BE 0460.162.753